Cöordinator Beveiliging Evenementen Horeca

In november van dit jaar start in opdracht van het Sociaal Fonds Cao Beveiliging (SFCB) de opleiding Coördinator Beveiliging Evenementen Horeca (CBEH) op werk- en denkniveau van niveau 3. Deze is ontwikkeld door het Event Safety Institute (ESI). Het SFCB subsidieert de helft van de opleidingskosten voor VBe NL-leden als zij premieplichtig zijn aan het sociaal fonds. Deze opleiding is er speciaal voor personeel in het middenkader werkzaam in de horeca- en evenementenbeveiliging. De opleiding is in opdracht van het Sociaal Fonds Cao Beveiliging ontwikkeld, samen met praktijkexperts uit het veld. De opleiding CEHB niveau 3 bouwt voort op de bestaande basisopleidingen Event Security Officer (ESO) en Horecaportier. De opleiding geldt als een extra kwaliteitsimpuls voor bedrijven die willen investeren in een goed middenkader. Leon Vincken, voorzitter van SFCB: “We kunnen concluderen dat we een stevige opleiding voor de branche neerzetten waar naar verwachting veel vraag voor zal zijn en dat voor werknemers een verbetering van hun arbeidsmarktpositie betekent.” Het SFCB beoogt hiermee een opleiding te gaan bieden die aansluit op de actualiteit, voldoende inhoudelijke specialisatie geeft en gediplomeerde medewerkers de mogelijkheid biedt om zowel in de evenementen- als in de horecabranche actief te zijn.

Vier modules

De opleiding kent vier modules:
– Veiligheidsmanagement in de horeca.
– Veiligheidsmanagement op evenementen.
– Omgaan met bezoekers en massagedrag.
– Aansturing inzet beveiliging.
De totale opleiding beslaat uit zes dagdelen.

De opleiding gaat vanaf november van start als open inschrijving bij Paru Opleidingscentrum in Almere:
– zes vrijdagavonden: 3, 10, 17 en 24 november, 1 en 8 december van 19:00 tot 21:30 uur.
– drie donderdagen: 11, 18 en 25 januari 2018 van 9:00 tot 16:30 uur.
– drie zaterdagen: 27 januari, 3 en 10 februari 2018 van 9:00 tot 16:30 uur.
Na afronding van de opleiding volgt het examen waarmee geslaagde deelnemers een erkend branchediploma behalen. De prijzen van de opleiding zijn exclusief BTW, van de examinering inclusief BTW. Meer weten en inschrijven? Ga naar de website van ESI.

Bekijk hieronder ook de YouTube film over de opleiding waarin Syan Schaap (directeur) en Rolf Pot (docent) van ESI uitleg geven. Onder andere beantwoorden ze de vraag waarom deze opleiding is ontwikkeld en voor wie deze opleiding bedoeld is. ESI heeft de studie samengesteld en verzorgt de opleiding.