Over de SFCB

SFCB: Sociaal Fonds CAO Beveiliging

Sinds 1997 is het SFCB (voorheen SOEB, SFEB) als opleidingsfonds verbonden aan de cao Beveiliging (voorheen cao VBE, evenementen en horeca beveiliging).

Doel
De SFCB bevordert en financiert branchegerichte opleidingen. De cao Beveiliging meldt in artikel 33 van deel-A als doel van het Sociaal Fonds Evenementen- en horeca Beveiliging on­der andere: “permanente kwaliteitsverbetering in de branche door het ondersteunen, opzetten en organiseren van functiegerichte trainingen, goede en gerichte scholingsmogelijkheden en deskundige praktijkbegeleiding”.

Bestuur
Het bestuur van deze Sociaal Fonds Evenementen- en horeca Beveiliging (SFCB) wordt paritair gevormd door CAO-partijen: Vereniging Beveiligingsorganisaties Nederland (VBe NL), De Unie en CNV Vakmensen.

Het bestuur wordt secretarieel ondersteund door het SFCB-secretariaat.

Commissies
Het bestuur werkt met een denktank die jaarlijks bijeenkomt om te klanken over ontwikkelingen en  SFCB activiteiten.
Daarnaast werkt het bestuur met ad hoc commissies ter ondersteuning zoals bij de ontwikkeling van het Kwaliteitslabel Beveiliging Evenementen Horeca en het verder ontwikkelen van lesmateriaal voor de opleidingen voor Event Security Officer – Horecaportier en Coördinator Evenementen- en Horecabeveiliging.