Kwaliteitslabel Horeca Evenementen Beveiliging van start

Geschreven op .

Sociale partners in de beveiliging starten deze maand met de eerste pilots voor het Kwaliteitslabel Horeca Evenementen Beveiliging. Aan dit label is een lange voorbereidingstijd vooraf gegaan. Sociale partners hebben nadrukkelijk gezocht naar het vorm geven van een label dat publiek, gemeenten, veiligheidsregio’s, werknemers en private partijen laat zien dat beveiligingsbedrijven die dit label voeren hun zaakjes integer en voor hun klanten en werknemers goed op orde hebben. Stichting N’Lloyd voert samen met het SFCB (Sociaal Fonds Cao Beveiliging) in de branche de pilot audits die nodig zijn uit ter voorbereiding op het beheren het kwaliteitsregister. Kwaliteitsontwikkeling en bevordering staan bij het label centraal.

Schermafbeelding 2016-03-01 om 14.22.34

Abhilash Sewgobind, bestuurder van de Unie: “met dit label zetten we een nieuwe trend in de beveiliging. Niet de afvinklijstjes en dikke klappers, maar daadwerkelijke intervisie door specialisten die goed bekend zijn en komen uit de branche. Specialisten die daarbij geen enkele financiële binding of een direct zakelijk belang hebben in de branche. Tegelijkertijd zijn er geen enkele incentives om door middel van een verdienmodel kwaliteit te verkopen. Voor het eerst ook dat nu in de sector werknemers volledig betrokken zijn in de kwaliteit van beveiligen. We zetten een flinke stap vooruit!”. Het kwaliteitslabel kenmerkt zich door onderzoek tijdens beveiligingswerkzaamheden en kent een assessmentprotocol dat ondernemers in de beveiliging leert om hun kwaliteit structureel te verbeteren. Stichting N’Lloyd staat hierbij garant voor onafhankelijkheid en kennis van de markt, waarbij de focus ligt op permanente educatie.

Leon Vincken, directeur VBe NL: “dit is een heel belangrijke ontwikkeling voor de sector. We verleggen onze focus van statische bevindingen naar dynamische. Ondernemers zullen enthousiast zijn om het label te voeren. Het label is niet kosten gedreven maar voegt daadwerkelijk een meerwaarde voor de organisatie toe. Uniek is dat dit label verbonden is met onze VBe NL Gedragscode en de cao Beveiliging waarmee we onze stakeholders en het publiek helder maken dat we een integere bedrijfstak zijn waarbij de professional en zijn baas samen garant staan voor veiligheid. Maar aan de andere kant is het label ook te behalen door bedrijven die kiezen voor een andere cao of branchevereniging.”

De eerst pilots gaan van binnenkort van start. Na evaluatie wordt het kwaliteitslabel uitgerold en toegankelijk voor alle evenementen- en horecabeveiligingsbedrijven van Nederland.

Beveiligers controle entree