Nieuwe opleiding Beveiliger Evenementen Horeca coördinator van start

Geschreven op .

Vrijdag startte de nieuwe opleiding Beveiliger Evenementen Horeca MBO niveau 3, BEH3. Sociale partners, De Unie, CNV, FNV en VBe NL, in de beveiliging zijn verheugd dat ze deze middenkaderopleiding kunnen aanbieden aan werknemers en beveiligingsorganisaties in de branche. De nieuwe opleiding vult een leemte en verbindt tegelijkertijd opleidingen in de evenementen- en horecabeveiliging.

IMG_6821

Sociale partners hebben het Sociaal Fonds Cao Beveiliging gevraagd om deze opleiding te organiseren. Het Event Safety Institute draagt zorg voor de inhoud en het lesprogramma. Stichting Vakbekwaamheid Horeca geeft uitvoering aan de examinering.

Met deze opleiding geeft de sector een kwaliteitsimpuls aan de beveiliging rondom het uitgaansleven in de horeca en tijdens evenementen. Tegelijkertijd wordt voor werknemers in de branche een doorstroom naar een hoger opleidingsniveau gecreëerd. Partijen streven ernaar om deze opleiding in de toekomst te laten aansluiten op het reguliere MBO onderwijs.

Vrijdag vond de eerste try-out met deelnemers plaats. In het voorjaar volgt de eerste pilot met bijbehorende examinering. Na de zomer worden de eerste examens gepland en is de nieuwe opleiding definitief rond.

Laatste voorbereiding try-out

Laatste voorbereiding try-out

Heeft u interesse om deel te nemen? Meldt dit aan info@sfcb.nl en u wordt op de hoogte gehouden van data en programma.